درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-13  |  2024-12-03  |  بروز شده در: 1403/09/13 - 17:57:1 FA | AR | PS | EN
تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان            اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی            ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان            انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا            بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران            افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود            آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟            رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین            پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه            سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین             اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان            امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود             ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی             معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل            کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه            






تاریخ نشر: 1403/06/23 - 07:32:4
تعداد بازدید: 316
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دلیل بی‌پاسخ ماندن دعوت اردوغان برای ائتلاف علیه رژیم صهیونیستی چیست؟
 دلیل  بی‌پاسخ ماندن دعوت اردوغان برای ائتلاف علیه رژیم صهیونیستی چیست؟

درخواست رئیس‌جمهور ترکیه برای تشکیل "ائتلاف اسلامی" به رهبری کشور‌های بزرگ اسلامی مثل مصر، ترکیه و سوریه برای مقابله با خطر توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی در منطقه و توقف جنایات این رژیم در باریکه غزه، مورد بی‌توجهی کشور‌های عربی و اسلامی مخصوصا مصر و سوریه که نامشان به صراحت برده شده است، قرار‌گرفت.

به گزارش انصار، نشریه الکترونیکی رای الیوم که در لندن به روز رسانی می شود، با انتشار سرمقاله ای به قلم عبدالباری عطوان تحلیلگر مشهور فلسطینی و سردبیر این نشریه به تحلیل چرایی عدم استقبال کشورهای اسلامی از پیشنهاد رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه برای تشکیل "ائتلاف اسلامی" به رهبری برخی کشور‌های بزرگ اسلامی پرداخت و خاطرنشان کرد، نه تنها استقبالی از این طرح نشد بلکه حتی جالب‌تر اینکه اتفاقی کاملا برعکس رخ داد؛ در نشست عصر سه شنبه (20 سنبله) اتحادیه عرب در قاهره، به‌محض اینکه هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه برای سخنرانی به روی سن رفت، هیئت کشور سوریه به ریاست فیصل مقداد، وزیر خارجه این کشور، سالون را ترک کرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه پس از دیدار با عبد الفتاح سیسی، همتای مصری خود در انقره و کشف و شناسایی شبکه‌ای از مزدوران موساد که برای ترور رهبران حماس و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطین در خاک ترکیه برنامه‌ریزی می‌کردند، توسط نیرو‌های امنیت و اطلاعات ترکیه و ترور "عائشه نور" فعال ترکیه ای ـ امریکایی در مشارکت در فعالیت‌های اعتراضی علیه نظامیان صهیونیستی در کرانه باختری فلسطین و غزه، پیشنهاد تشکیل ائتلاف اسلامی را مطرح کرد.

اردوغان طی اظهاراتی تصریح کرد که حوادث جاری در غزه، نه‌تنها جنگ بین "اسرائیل" و فلسطین بلکه جنگ بین صهیونیزم توسعه طلب و همه مسلمانان است. اسرائیل به غزه بسنده نخواهد کرد بلکه رام الله را هم اشغال خواهد کرد و سپس به سراغ لبنان و سوریه و همه کشور‌های اسلامی واقع‌ در منطقه بین نیل و فرات خواهد رفت. وی تاکید کرد که حماس، از طرف همه مسلمانان از همه کشور‌های اسلامی و ترکیه دفاع می‌کند. این اظهارات با اینکه به‌ظاهر تجسم نیت‌های دلسوزانه و واقع‌بینانه رئیس‌جمهور ترکیه هستند اما به چند دلیل مورد‌توجه قرار نگرفته‌اند از‌ جمله:

اول اینکه ترکیه در زمان زمامداری حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان، شمال سوریه و بخشی‌هایی از شمال عراق را اشغال کرد و به‌هیچ‌وجه حاضر نیست نیرو‌های خود را از این مناطق خارج کند، حال چگونه دولت سوریه باید بپذیرد که ضلع سوم طرحی باشد که اردوغان به نام ائتلاف اسلامی ارائه کرده است.

دوم اینکه اردوغان هیچ اشاره‌ای به انضمام ایران، عراق، الجزایر یا یمن یا حتی اندونیزیا و مالیزیا در طرح خود نکرده است و فقط به سه کشور با ترکیب عقیدتی و مذهبی واحد بسنده کرده است و همین امر سوء تفاهم‌هایی را درباره آن ایجاد کرده و شکست زودهنگام آن را رقم می‌زند.

نکته سوم مربوط به چگونگی تشکیل عملی این ائتلاف و مبانی و زیرساخت‌های آن است تا مثل دیگر ائتلاف‌ها و سازمان‌های اسلامی نظیر اتحادیه عرب، سازمان کنفرانس اسلامی و انبوهی تشکیلات عریض‌و‌طویل دیگر، صرفا جنبه صوری نداشته باشد.

چهارم اینکه خطر توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی برای کشور‌های عربی و اسلامی و نسل‌کشی در غزه در قالب جنگ نظامی در حال انجام است و حمایت‌های مالی و تسلیحاتی امریکا و غرب از آن ادامه‌دارد لذا هر‌گونه ائتلاف اسلامی به هر شکل و سیاقی که باشد باید از بازوی قدرتمند نظامی با تجهیزات و جنگ‌افزار‌های مدرن و پیشرفته برخوردار باشد. روشن است که حرف و بیانیه و محکوم کردن‌های صرف نه کافی است و نه قانع کننده.

پنجم اینکه ترکیه که چنین طرحی را ارائه کرده است؛ خود، در گام نخست باید همه روابط اقتصادی و سیاسی خود را با رژیم اشغالگر قطع و سفارت این رژیم در آنکارا را تعطیل کند و همه نیرو‌های خود را از سوریه و عراق خارج کرده و به همه پروتکل‌های امنیتی منظم با این دو کشور پایبند باشد. یکی از توافق‌ها، توافقنامه امنیتی آدانا بین ترکیه و سوریه است حتی می‌تواند بند‌هایی با مضمون پشتیبانی مالی و تسلیحاتی و انسانی و تحریم رژیم صهیونیستی به این توافقنامه اضافه کند.

طرح ائتلاف اسلامی که اردوغان برای مقابله با سلطه‌جویی و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری مطرح کرده است، شایان توجه است و باید هر چه سریع‌تر عملیاتی شود مشروط بر اینکه جدی، فوری و متفاوت و مقدمه‌ای باشد برای گشودن صفحه جدیدی در روابط بین کشور‌های بنیانگذار و اعضای آن در وهله اول و تهدید رژیم صهیونیستی به پاسخ نظامی. تنها در این صورت است که این رژیم و حامی امریکایی اش می‌فهمند که مردم فلسطین و لبنان تنها نیستند.

این مایه ننگ کشور‌های عربی و اسلامی است که وقتی رژیم صهیونیستی سرگرم نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری است و خود را برای نابودی لبنان و توسعه جنگ به عراق و یمن و سوریه و شاید ایران و ترکیه و مصر آماده می‌کند، فقط به حرف و نظریه‌پردازی بسنده کنند. مردان مبارزه آنهایی هستند که از ١١ ماه پیش در برابر اشغالگران ایستاده‌اند و با نثار جان خود از شرف امت اسلامی دفاع می‌کنند و هرگز به زانو درنیامده و درنخواهند آمد.

به نقل از العالم، وقتی "یسرائیل کاتس" وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به طرح اردوغان با وقاحت می‌گوید: "وقتی اسرائیل در برابر محور شرارت شیعی از مرزهایش دفاع می‌کند، اردوغان باید خجالت بکشد و ساکت شود"، این وقاحت نباید بی‌پاسخ بماند و چنین دهانی باید به‌خصوص توسط اردوغان و ملت اصیل ترکیه با سنگ بزرگی بسته شود.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/33432






*
*

*



نیز بخوانید

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

فایق سیاست‌های طالبان را دشمنی با مردم افغانستان خواند

تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان

اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی

ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان

انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا

بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران

افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟

رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین

پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه

سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین

اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان

امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود

ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی

معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل

کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه

فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶

شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران

سفر قریب الوقوع پوتین به هند

لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه

شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

قطر برای تقویت و بازسازی بنیادهای فرهنگی افغانستان همکاری می کند

افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان

ایجاد بازار مشترک افغانستان-چین در مسیر معدن «مس عینک»

تلاش تازه اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترامپ از اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.